Свіжий, духмяний хліб, чи може бути щось смачніше? Кожен з дитинства пам’ятає хрускіт скоринки та теплий м’якіш, але не кожен знає, який шлях проходить зерно до смачної паляниці на столі.
З метою ознайомлення з хлібобулочним виробництвом, професіями, які потрібні в цій галузі, 8 лютого 2019 року фахівці з профорієнтації Оболонської районної філії КМЦЗ організували та провели професіографічну екскурсію для учнів 7-в класу школи № 219 до ПАТ «Київхліб. Хлібокомбінат № 11».
Школярів ознайомили із злагодженою роботою 7 і 8 цехів. Екскурсію розпочали з історії створення заводу та інструкції з техніки безпеки на виробництві. Перше куди потрапили школярі був тістомісильний цех, де замішується тісто на батони та хліб «Український». Учні із цікавістю слухали чим відрізняються технологія замішування, вистоювання та подача до розподільчого цеху виробів, які користуються найбільшими щоденним попитом. В розподільчому цеху хліб зважується, вистоюється та випікається. Після випічки, якщо є замовлення, хліб на автоматичних машинах нарізується та фасується.
Цікавим для школярів було відвідування сухарно-бубличного цеху, де виробляються всіма улюблені бублики «Київські» та печиво «Крендельки з цукром». Весь процес від замішування тіста до готової продукції потребує значної людської праці та любові до своєї справи.
В ході екскурсії школярі ознайомилися з такими професіями, як інженер-технолог хлібобулочного виробництва, хімік-лаборант, тістоміс, пекар,оператор лінії виробництва та інші.
Професіографічні екскурсії дають змогу дітям наблизитись та долучитись до професійної діяльності підприємства, наочно ознайомитись з технологічними процесами, «приміряти» професії.
Кожен учень отримав багато приємних та корисних вражень і смачний подарунок.
За інформацією Оболонської районної філії КМЦЗ